Comenzi si informatii la 0724 389 313, 0757 109 007

Ingrediente

Dulciurile produse in laboratorul cofetariei Altfel contin:

Indulcitor 100% natural xilitol

Xilitolul este un indulcitor natural, care mentine glicemia la un nivel scazut în mod constant. Are un indice glicemic de numai 7, fata de zaharul obtinut din sfecla al carui IG este 70.

Xilitolul este extras din scoarta de mesteacan, are forma cristalina, asemanatoare zaharului, miros neutru si gust dulce. Este un indulcitor agreat de toate asociatiile si federatiile de diabet din Romania.

IG-ul scăzut al xilitolului ajuta la pastrarea intre limite normale a glicemiei, dar si la reglarea senzatiei de foame si ajuta in problemele legate de obezitate. Xilitolul se absoarbe si se transforma lent în organism, de aceea creeaza o stare de satietate si scade pericolul supraalimentarii. Pentru bolnavii de diabet este, deci, cea mai buna alegere.

Xilitolul a fost descoperit in anul 1890 si este un zahar natural cu cinci legături de Carbon. Este un alcool natural care se gaseste în partile fibroase ale multor fructe şi legume si este produs în cantităti mici de catre organismul uman.

Corpul uman produce în fiecare zi, din surse alimentare, 5 până la 10 grame de xilitol, folosind caile de metabolism. Deci nu vorbim despre o substanta artificiala, ci despre o parte fireasca a metabolismului de zi cu zi. Cele mai bune surse de xilitol sunt fructele – de padure, prunele, dar si ciupercile, ovazul, salata verde, scoarta de mesteacan, coaja nucilor, coceanul de porumb.
Nu contine gluten si nu provine din organisme modificate genetic.

Faina integrala de grau dietetica

Faina integrala de grau se obtine prin macinarea integrala a bobului de grau care este format dintr-un invelis exterior – tarata, un embrion – germenele, si un miez – endosperma.

Tarata contine majoritatea fibrelor, cantitati generoase de vitamine si elemente minerale, precum si proteine in cantitate mai mica. Germenele, partea vie a bobului de grau, constituie o sursa bogata de vitamine din complexul B, vitamina E, elemente minerale si fibre. Endosperma, care reprezinta aproximativ 4/5 din volumul bobului de grau, contine proteine (gluten) si amidon.

In cazul fainii albe utilizate pe scara larga in industria panificatiei, endosperma este singura care ramane dupa macinare. Adica se pierd tocmai partile cele mai  hranitoare ale bobului de grau. Din acest motiv, o felie de paine alba contine 0,25 grame de fibre, in timp ce o felie de paine integrala contine 2 g de fibre.

Pe langa vitamine esentiale, minerale si fibre, faina integrala contine carbohidrati complecsi pe care organismul ii transforma in zahar, pentru a obtine energie. Carbohidratii complecsi sunt absorbiti mai lent de organism decat carbohidratii simpli, iar valorile zaharului din sange vor creste, dar intr-un ritm mult mai lent.
Din acest motiv se recomanda ca persoanele cu diabet zahar sa consume produse realizate exclusiv din faina integrala.

Cacao cu continut redus de grasimi

Cacao cu continut redus de grasime este pudra de cacao care contine maximum 20% unt de cacao, raportat la continutul de substanta uscata.
Pudra de cacao contine (per lingura – 5 g):
•    20 de calorii
•    0,9 g de proteine
•    1,6 g de fibre
•    0,5 g de grasimi
•    3 g de carbohidrati
•    2 g de fibre
•    8 mg de cofeina

De asemenea in continutul ei se regasesc:
•    Fier
•    Magneziu
•    Fosfor
•    Zinc
•    Antioxidanti si steroli

Gem dietetic

Gemul dietetic este un produs 100 % natural, care nu contine coloranti si conservanti. Este realizat exclusiv din fructe si este indulcit cu fructoza.

Ciocolata belgiana fara zahar

Oua proaspete

Lactate proaspete (unt, frisca obtinuta din smantana)

Fructe achizitionate de la producatori locali

Combinatii de creme posibile:

  • mousse ciocolata/vanilie si mousse fructe de padure
  • mousse vanilie cu iaurt, ciocolata alba si fructe
  • mousse ciocolata si mousse vanilie cu nuci
  • mousse ciocolata/vanilie si mousse zmeura
  • mousse ciocolata/vanilie si mousse fistic
  • mousse ciocolata/vanilie si mousse caramel cu alune
  • mousse ciocolata/vanilie si mousse mango
  • mousse ciocolata/vanilie si mousse lamaie
  • mousse ciocolata/vanilie si mousse piersica
  • mousse ciocolata/vanilie si mousse visine
  • mousse ciocolata/vanilie si mousse capsuni
  • mousse ciocolata/vanilie si mousse portocale
  • mousse ciocolata/sarlota diplomat cu fructe exotice
  • mousse ciocolata/sarlota diplomat cu fructe de padure
  • mousse ciocolata/mousse fistic
  • crema ciocolata/ crema cocos tip bounty (minim 2 kg)
  • tiramisu
  • trio chocolate (ciocolata alba, neagra, cu lapte fara zahar Callebaut) – minim 1,7 kg
  • trio mousse (ciocolata, vanilie si fructe de padure) – minim 1,7 kg
  • diplomat cu fructe exotice
  • diplomat cu fructe de padure
  • kinder (blat cacao, crema de mascarpone, lapte si smantana) – minim 2 kg, forma dreptunghiulara
  • cheesecake cu afine –  minim 2 kg, forma dreptunghiulara
  • cheesecake cu fructe de padure –  minim 2 kg, forma dreptunghiulara
  • cheesecake cu ciocolata si visine –  minim 2 kg, forma dreptunghiulara
  • venetiana (blat de cocos, blat de ciocolata, crema de vanilie si glazura ciocolata) – minim 2 kg, forma dreptunghiulara
  • tortul casei (blat de nuca, crema de lamaie si vanilie, glazura de ciocolata alba) – minim 2 kg, forma dreptunghiulara
  • tort amandina – minim 2 kg, forma dreptunghiulara
  • caramelo (blat cu caramel, crema de mascarpone, frisca naturala si caramel) – minim 2 kg, forma dreptunghiulara

 

 

Compozitia fiecarui tort poate fi personalizata in functie de preferintele clientului.